fredag 24. februar 2017

Er dette sannt ?

Med bilde av Franklin Graham på forsiden og teksten "Han splitter Kristen-Norge" har avisen Dagen i dag en artikkel om at flere trekker seg fra evangeliseringskampanjen med Franklin Graham som skal avholdes i november.  Men er dette riktig?

Er det virkelig Franklin Graham som splitter Kristen-Norge?  Det er slik at det kan være uenighet om flere saker i Kristen-Norge.  Hvis det er uenighet Dagen mener med "splittelse" så kunne vi nevne eksempler i fleng.  Det er vel neppe et eneste tema hvor alle som kaller seg kristne i Norge er enige.  Uttrykket "splittelse" handler om langt mer alvorlige ting en uenighet.

Emner som virkelig har splittet troende i Norge og andre deler av verden er f.eks. dåpssynet eller synet på homofili. 

Når det gjelder Franklin Graham, så handler dette om uenighet, ikke splittelse.  Det må være lov å være uenig uten at det blir fremstilt med store bokstaver som en splittelse av Kristen-Norge.  Jeg har tidligere skrevet på bloggen at jeg ikke forstår dem som trekker seg fra kampanjen.  Den artikkelen kan du lese her.  Men det handler da ikke om en splittelse av Kristen-Norge.

Hvem er det egentlig som skaper negativ blest og uro rundt kampanjen?  

Etter mitt syn er det media som både har kommet med negativ omtale av Graham, av kampanjen og blåst opp at noen av innbyderne og medlemmer av arrangementskomiteen har ombestemt seg og likevel ikke ønsker å delta.  Noen av dem har også direkte blitt utfordret av media, noe som kan ha blitt opplevd som et press man ikke ønsket å leve i.  

Jeg har abbonert på avisen Dagen i mange år (dvs abonnementet står på fruen), men den siste tiden har jeg blitt frustrert mange ganger.  For man har valgt en negativ type journalistikk.  Min apell er å overlate dette til verdslige aviser.  Dagen og de øvrige kristelige aviser og blader, har mulighet til å bringe gode nyheter.  Nyheter som kan forvandle mennesker.  Man behøver ikke sette mennesker opp mot hverandre.  La oss huske på at Franklin Graham på ingen måte representerer en kirke eller en bevegelse som er ytterliggående på noe vis.  Hans forkynnelse er enkel evangelisk forkynnelse.  Han representerer en organisasjon som når millioner av mennesker med evangeliet og som har et oppfølgningsprogram som er solid.

Noen av dem som har trukket seg er politikere som jeg er overrasket over var spurt om å være med i utgangspunktet.  Nei, Franklin Graham splitter nok ikke Kristen-Norge.  Hvis det i denne saken i det hele tatt er snakk om splittelse, så er det media (bl.a. Dagen) som skaper denne med sin negative omtale.  Så får vi håpe (selv om jeg ikke tror det, dessverre) at all omtale er positivt for kampanjen.  Vi får be om at mennesker som søker Gud skal få oppleve Hans frelse gjennom forkynnelsen av Jesus Kristus i disse møtene.  

LES OGSÅ: 100.000,- i lønn for en tale

 

2 kommentarer:

  1. Bra at du skriver dette Ulf. Det er forstemmende å se hvordan mange aviser trekker fram negative ting i sine overskrifter bare for å oppnå publisitet. Og når de sakalt kristne avisene også henger seg på denne trenden blir jeg sterkt bedrøvet.
    Her burde man forstå at en som forkynner evangeliet slik vi finner det i Bibelen, så bør ikke uenigheter i detaljer komme inn som noen splittende faktor. De som trekker seg fra dette samarbeidet burde vel da heller ikke ha inngått i dette samarbeidet foran denne kampanjen?

    SvarSlett
  2. Flott skrevet Ulf. Jeg er veldig skuffet over feigheten til mange kristenledere, ikke bare er de feige, men de er blinde. Og våre såkalte "kristne" aviser som Dagen og Vårt Land kaster bensin på bålet i stedet for å bakke opp slike arrangementer.

    SvarSlett