fredag 27. januar 2017

Kirkemøtet 2017



"Alternative fakta" ble det kalt når Trump administrasjonen oppfattet virkeligheten annerledes enn de fleste andre i forbindelse med innsettelsen. Uttrykket passer godt i forbindelse med kirkemøtet også. Det er skremmende når de alternative fakta overtar for de bibelske fakta. 

At kirken føler behov for å beklage og unskylde måten de har behandlet en gruppe mennesker på, er ikke problemastisk. Tvert imot. Hvis de har behandlet mennesker dårlig og uten respekt, så er det på sin plass å gjøre noe med dette. Men man kan ikke unskylde eller beklage enhver kirkes trosgrunnlag, nemlig Bibelen. For en kirke må alltid Bibelen stå over strømninger i tiden og personlige meninger.

Men skal man først ta tak i urett som er begått, bør kirken snarest rette opp urett som ikke bare er begått i noen kirker av noen prester, men urett man har nedtegnet i kirkens bekjennelsesskrifter. I disse gjentas det hele fem ganger at man fordømmer det de kaller gjendøpere. Å "fordømme" er et meget sterkt ord i kristen sammenheng. Bibelen sier at det skal man ikke gjøre, likevel har kirken gjort det til alle tider. Det man kaller "gjendøpere" er baptister, pinsevenner og andre som døper på grunnlag av en personlig tro.

Jeg registrerer at ingen kirkerådsleder, verken nåværende eller tidligere, har tatt opp til votering i kirkemøtet en endring av kirkens bekjennelsesskrifter, og beklaget at man gjennom århundrene ikke bare har fordømt men også forfulgt kristne brødre og søstre. For meg forteller dette også noe. Det forteller noe om hva som er begrunnelsen for beklagelser og unskyldninger. Hadde det vært et ønske om å følge Guds Ord, ville utgangspunktet vært annerledes. Hadde det vært et ønske om å rette opp åpenbar urett som kirken formelt (ikke bare tilfeldig og uformelt) har gjort, ville tema vært et annet. Men det er ikke det som er poenget her. 

Den Norske Kirke og andre majoritetskirker har mye å svare for en dag. Jeg er redd dagens kirkemøte ikke gjør antall saker de må svare for mindre.

2 kommentarer:

  1. Tenk det ...
    Fordømt av den norske kirke ...
    Gla jeg er ferdig med den ...

    SvarSlett
  2. Jeg er også ferdig med den for lengst, den er blitt en løgnkirke og en skjøgekirke.

    SvarSlett