tirsdag 24. januar 2017

Homofili - et endetidstegn?



Kan presset fra samfunnet rundt oss i homofili-spørsmålet også være et endetidstegn? Har det ikke til alle tider vært mennesker som har blitt seksuelt tiltrukket av samme kjønn?  «Til alle tider» er nok å ta litt hardt i, men at det har vært et kjent fenomen i tusener av år er det ingen tvil om.  Det har både eksistert forpliktende avtaler og samliv, men også sekter hvor homoseksualitet og promiskuitet har vært framelsket.  Men går vi til noen av de kjente endetidstekstene i Bibelen så finner vi f.eks.:

2. Tim 3:3
«… uten naturlig kjærlighet …»

Luk 17:28-30
«På samme måte var det også i Lots dager: De spiste, de drakk, de kjøpte, de solgte, de plantet, de bygde.  Men den dagen da Lot gikk ut av Sodoma, regnet det ild og svovel fra himmelen og ødela dem alle.  Slik skal det også være den dagen da Menneskesønnen blir åpenbart.»

Romerbrevet forklarer homoseksualitetens opphav som et resultat av at mennesket dyrket skapningen i stedet for Skaperen.  Ved å vende Gud ryggen, overlot Han mennesket til sine egne lyster og vanærende lidenskaper, Rom 1:18-27ff.  I sammenhengen forstår vi at det ikke nødvendigvis er det enkelte menneskets avvisning av Gud som gir dette menneske en dragning til eget kjønn, men at det er et resultat av at menneskeheten som sådan, har avvist Gud.  Homoseksualitet omtales også i 1. Kor 6:9 og 1. Tim 1:10. 

Det at homoseksualitet eksisterer er i seg selv ikke et endetidstegn, men altså et tegn på menneskehetens frafall fra Guds lov og vilje. 

Det som beskrives som endetidstegn er den aksept dette får i samfunnet.  I Sodoma var dette en naturlig del av livet i byen.  Homoseksualitet var ikke noe unaturlig.  Det var like naturlig som å kjøpe og selge, plante og bygge.  Samfunnet hadde akseptert og gjort dette naturlig.  Den type kjærlighet som Bibelen omtaler som unaturlig var gjort like naturlig som den gudgitte kjærlighet mellom mann og kvinne. Man hadde likestilt lyster som kom som et resultat av fallet, med skaperordningen som Gud Herren hadde gitt allerede fra 1. Mosebok.

Når det unaturlige blir naturlig
I dag er samfunnet i ferd med å gjøre den samme feilen igjen.  Guds skaperordning settes til side til fordel for den enkeltes begjær og lyster.  Man innfører samkjønnede «ekteskap», en ordning som Gud altså har etablert for mann og kvinne. Samfunnet har i de fleste land i verden likestilt de «vanærende lidenskaper» med det gudgitte ekteskapet.  Men det stopper ikke der.  En rekke land innfører også lover som skal kneble kritikken av denne samfunnsutviklingen.  At enkeltpersoner gir uttrykk for sitt hat mot sine meningsmotstandere ved å kalle dem «homofobe» eller «homohatere,» er vel bare et uttrykk for at de har sluppet opp for argumenter.  Men når myndigheter innfører lover som gjør det straffbart å uttale seg negativt om slikt samliv mellom to av samme kjønn, da har man nådd den fullkomne oppfyllelsen av dette endetidstegnet.  Det unaturlige er blitt lovfestet som naturlig.

1 kommentar:

  1. Takk for at du skriver om dette, på Bibelens grunn, det trenger vi enda mer enn før å høre.

    SvarSlett