tirsdag 8. november 2016

Baktalelse - hva er det ?

Baktalelse, sladder, å tale ondt om vår neste - Hva er egentlig baksnakkelse?

"Det er ikke baktalelse, det er jo sant!"

Har du hørt utsagnet over noen gang?  Det har jeg.  Man tenker at dersom det man sier er sant, eller at man tror det er sant, så er det ikke baktalelse.  Men det er et eget ord for det som ikke er sant: Det heter løgn.

Baktalelse handler kort og godt om negativt prat om andre mennesker.  For noen er andre menneskers synd og nederlagt noe de gjerne snakker om.  Sansynligvis gjør de det fordi det får dem til å føle seg bedre selv.  Man løfter seg selv opp ved å skyve andre ned.  

Bibelen underviser mer om baktalelse enn f.eks. om homofili.  Hva sier Bibelen om dette?  Jo, ikke gjør det.  Faktisk så beskrives også baktalelse som et av de negative tegn på endetiden, 2. Tim 3:1-3.  Romerne 1:25-30 likestiller faktisk homofili og baktalelse.  Mennesker som har et sterkt bibelsk syn på homofili, kan i neste omgang baktale nettopp disse eller andre mennesker.  Det bør være til ettertanke.  

Som regel er det heller ikke sant det man sier når man baktaler andre. Man forteller halvsannheter, halve historier og hva andre har sagt om en person.  Halvsannheter som presenteres som helsannheter blir usannheter, blir det sagt.  Det er sant.  Dermed gjør man seg skyld i mer enn baktalelse, det blir også løgn.  1. Peter 2:1 sier: "Legg derfor av all ondskap og alt svik og hykleri og misunnelse og all baktalelse."

Med andre ord: Slutt med det! 

Dette er kanskje den synden som flest mennesker sliter mest med uten å bekymre seg så mye over sin egen synd.  At denne synden har ført mennesker ut i dyp fortvilelse, og til og med ført mennesker ut i selvmord, ser ikke ut til å legge demper på dem som forkynner dårlig budskap om andre.  Nei, har du ikke noe godt å si om andre mennsker, så la vær å si noe om dem.  

LES OGSÅ:
Baktalelse
Skremmende ubibelsk
Baktalelse - hva er det?
Falske nyheter
Bekjenner du andres synder?
Kan du holde på en hemmelighet?

Har du en planke i øyet?
Pass munnen din!
Jeg kjenner deg ikke






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar