mandag 17. oktober 2016

FN viser nok en gang jødehat

Gjennom de siste årene har FN vedtatt en rekke resolusjoner mot jøder og Israel. De fleste av disse resolusjonene har avslørt en skremmende mangel på både historisk kunnskap og vilje til å sette seg inn i konflikten som råder i det landområdet som FNs forløper avsatte som et jødisk nasjonelhjem (Israel er bare en mindre del av det landområdet jødene i utgangspunktet fikk løfte om).  

Noen av disse resolusjonene har handlet om situasjonen for palestina-araberne på Gaza og i Judea og Samaria (Vestbredden av Jordanelven). Dette er etterkommere etter folk som på oppfordring av Israels arabiske naboland flyktet da staten Israel ble opprettet i 1948. Men araberlandene ville ikke ta imot disse flyktningene, selv om det var dem som oppfordret til flukt. Dermed havnet disse flyktningene i klem mellom et land de ikke ville være en del av og land som ikke ville ta imot dem. Det burde vært et krav om at Israels naboland skulle ta ansvar for dem som bor i disse områdene. Det er for det første samme folkeslag, arabere. For det andre gjorde de bare det disse land ba dem om i 1948.

De araberne som ikke flyktet, men ved å bli værende i Israel viste at de ønsket å være en del av den nyopprettede jødiske staten, fikk Israelsk statsborgerskap og lever som en integrert del av det israelske demokratiske samfunnet (og har blant annet også politiske partier i Knesset som representerer dem). Et flertall av dem ønsker ikke noen palestina-arabisk stat. Poenget er altså: Hvorfor vedtar ikke FN at de som oppfordret til flukt skal ha hånd om sine egne? Det flyktet omtrent like mange jøder fra araberlandene til Israel, de ble tatt imot og integrert av sitt folk.

Men nå har altså FN organisasjonen UNESCO vedtatt en resolusjon om at jødene ikke har noen historisk tilknytning til de hellige steder i Jerusalem, inkludert tempelplassen. Dette er så kunnskapsløst og historieløst at det kun er mulig å forstå som et uttrykk for en grenseløs antisemittisme. Det er ingen seriøse historikere eller arkeologer som bestrider jødenes tusenårige tilknytning til landet og de hellige steder.

Med slike vedtak undergraver FN seg selv og sin rolle i det internasjone samfunn. For det avsløres en dramatisk kunnskapsløshet. Det er rett og slett ikke mulig å forstå, hvis man ikke ser det i lys av et urgammelt skremmende jødehat.

Les gjerne også:
http://icej.no/kommentarer/icejs-uttalelse-om-unesco-voteringen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar